Burn-out Den Bosch

Burn-out therapie voor HSP bij Praktijk Rosanne in Den Bosch

Ben jij hooggevoelig en heb je (bijna) een burn-out? Praktijk Rosanne staat graag voor je klaar. Aan de hand van onze persoonlijke begeleiding en coaching kan ook jij jouw burn-out klachten overwinnen en leren omgaan met je hooggevoeligheid.

Burn out Den BoschHoogsensitieve personen hebben een intensere waarneming en prikkelverwerking. Ze nemen o.a. meer details waar, zijn stressgevoeliger en pikken makkelijk de stemming en gevoelens op van andere mensen. Dit kost energie en vraagt om voldoende tijd en rust om weer te herstellen. Wordt deze rust gedurende lange tijd niet of onvoldoende genomen, dan ligt een burn-out op de loer.

Een burn-out is in de meeste gevallen het gevolg van een langdurig gestrest en gejaagd leven waarin een hoge werkdruk en spanningen de hoofdrol spelen. De oorzaak hiervan is meer dan eens te vinden op de werkvloer, maar ook onbalans in de relationele en priv├ęsfeer ligt vaak ten grondslag aan een burn-out.

Je hebt het gevoel dat de energie wegstroomt uit jouw lichaam, en ook van een goede geestelijke en lichamelijke balans is geen sprake meer. Je bent moe, futloos en sombere gedachten nemen de overhand. In veel gevallen gaat een burn-out ook gepaard met een depressie. Waar je eerder veel voldoening kon halen uit het leven dat je leefde, lukt dat nu niet meer.
Naast geestelijke klachten brengt een burn-out ook een aantal onaangename lichamelijke ongemakken met zich mee. Hierbij kun je denken aan nek- en schouderklachten, spanningshoofdpijn en chronische moeheid. In veel gevallen heb je hulp nodig bij het overwinnen van jouw depressie en spanningsklachten. Tijdens de burn-out therapie van Praktijk Rosanne in Den Bosch werken we samen aan het herstellen van jouw geestelijke en lichamelijke balans.

Burn-out laten behandelen in Den Bosch

Tijdens de burn-out therapie gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je burn-out. Hierbij kijken we niet alleen naar de aanwezige klachten, maar behandelen we ook de onderliggende factoren. Waar komt jouw burn-out vandaan? Vaak is dat te herleiden tot een angst of overtuiging. Wanneer we deze aanpakken is de kans op terugkeer veel kleiner. Door het toepassen van op maat gemaakte therapie werken we toe naar de kern van het probleem en leer je dichter bij jezelf te komen. Zo ben jij je meer bewust van de onderliggende blokkades die aandacht verdienen.

Ook zullen we aandacht besteden aan de rol die je hoogsensitiviteit heeft gespeeld bij de opbouw van de burn-out. En hoe ga je hier voortaan mee om, zodat je vooral de voordelen ervaart van je gevoeligheid?
Op deze manier sta je weer snel bewust en vol energie in het leven.

De burn-out therapie van Praktijk Rosanne in Den Bosch helpt je niet alleen jouw klachten de baas te worden, maar je leert ook hoe je deze in de toekomst beter kunt herkennen en oplossen. Ben je geïnteresseerd in burn-out therapie in Den Bosch? Neem dan vrijblijvend contact op met Praktijk Rosanne.